Les màquines recreatives son una cosa que a mi em tornen boig… grans, fortes, amb una pantalla, i amb botons de colors… amb aquesta descripció tant simple he resumit un aparell en el que fa un parell de dècades tots ens anàvem a gastar la paga, i ara sembla que gràcies al ressorgiment de lo retro poc a poc va apareixent gent amb la iniciativa de fer que aquelles sales recreatives tornin a ser una realitat.

De fet, a dia d’avui pots fins i tot adquirir-les, més cares, més barates, amb només un joc, amb més de 3000, antiga, nova, un jugador, dos… però clar, la pega és el preu (normalment estan de 400-500 euros cap amunt) i sobretot l’espai, del que no tots disposem a casa. Però en aquest article parlarem d’un aparell que ens ajudarà a tenir la nostra recreativa a casa d’una manera econòmica (sempre i quan ja tinguis un iPad) i sense necessitar gaire espai.

P1190152 P1190158 P1190163

L’iCade és un accessori per a l’iPad (vàlid per a versions 1, 2, 3 i 4), que consta d’una estructura de fusta amb forma de mini recreativa i uns controls que s’uneixen al dispositiu mitjançant una connexió Bluetooth. Disposa d’un espai on podem acoblar còmodament l’iPad, amb o sense funda, de manera vertical o horitzontal, depenent del tipus de joc.

P1190157 P1190160 P1190161

Els punts a favor de l’iCade són molts: el preu és molt raonable, visualment fa patxoca, el muntatge és molt senzill (la connexió amb l’iPad també), i els controls funcionen a la perfecció. Ara bé, té un parell de punts negatius, un és que només serveix per a un jugador (per demanar que no quedi) i l’altre és que jocs amb l’objectiu de treure-li partit a aquest aparell son més aviat pocs… on està la gràcia? Instal·lar-li un emulador de MAME amb totes les ROMs que et vingui de gust. És una mica laboriós, però val molt la pena perquè d’aquesta manera és com realment pots simular aquells temps. Tot i que aquesta vegada sense gastar monedes per partida!

Trobareu més informació a la web oficial, i es pot comprar per exemple a Amazon.

Aplaudeixes?

Co-creador amb mun germà d'aquest antre que en diem web (sí, ho he copiat de la seva descripció jijiji). Els videojocs formen part del meu passat, present i futur, d'una manera sana i responsable, eh? Toco gairebé tots els estils de jocs, no faig fàstics a res! Molt fan de Nintendo, tot i que procuro estimar a totes les companyies per igual (menys a Sega jijiji brometa interna que tenim). Sigueu feliços!!


Marc!!

Co-creador amb mun germà d'aquest antre que en diem web (sí, ho he copiat de la seva descripció jijiji). Els videojocs formen part del meu passat, present i futur, d'una manera sana i responsable, eh? Toco gairebé tots els estils de jocs, no faig fàstics a res! Molt fan de Nintendo, tot i que procuro estimar a totes les companyies per igual (menys a Sega jijiji brometa interna que tenim). Sigueu feliços!!

1 comentari

Metal Slug Saga | OldSchoolGames.cat · 22 de Novembre de 2015 a les 19:17

[…] (En el meu cas, tinc l'emulador de MAME a l'iPad i amb la mini-recreativa iCade, de la que ja vam parlar, jugo com si fos una recreativa i gravo partida quan em surt dels […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada